TAIPEI - Een Taiwanese vrouw die 43 jaar blind was, heeft nadat ze haar hoofd had gestoten haar gezichtsvermogen teruggekregen. Dit heeft de lokale politie in haar woonplaats zondag bevestigd.

De 53-jarige Miyagu uit Taitung in het zuidwesten van Taiwan was tien jaar oud toen ze haar gezichtsvermogen onverwacht begon te verliezen. "Omdat ze niet meer kon zien, kon ze alleen maar in haar onderhoud voorzien door het vee te hoeden voor de rest van het dorp", aldus de politiewoordvoerder. Van de dorpelingen kreeg ze af en toe wat kleding en eten.

Toen Miyagu onlangs naar huis terugkeerde na een bezoek aan de kerk liep ze met haar hoofd tegen een langs de weg geparkeerde tractor. Ze ging naar huis en smeerde zalf op de bult. Elke dag daarna kon ze iets meer zien. Toen de bult na tien dagen weg was, had zij haar gezichtsvermogen helemaal terug. "Miyagu doet nu bijna niets anders dan kijken", aldus de politiezegsman. "Ze kijkt naar de zonsopgang, naar de zonsondergang, naar alles. Zij is bang dat God zijn goede daad terugdraait."