BRUSSEL - Prins Laurent (39), de jongste zoon van de Belgische koning Albert II, is in de nacht van vrijdag op zaterdag enkele verkeersslachtoffers te hulp geschoten. Dit hebben de Belgische media zondag bericht.

De prins was met zijn auto als eerste bij een verkeersongeluk op autoweg tussen Brussel en Lille aangekomen. Hij kwam uit Doornik waar hij een theatervoorstelling had bijgewoond. Een zonder lichten rijdende Twingo was van achteren aangereden door een bestelwagen. De Franse bestuurder van de aangereden auto overleed.

In de bestelwagen zaten twee jonge Fransen uit de omgeving van Lens, die bij het ongeval licht gewond raakten. Laurent haalde hen uit hun wagen, belde de hulpdiensten en gaf eerste hulp. Vervolgens regelde hij het verkeer tot de politie was gearriveerd. De prins was enkele maanden geleden door de politie 'geflitst' toen hij met hoge snelheid over de weg raasde. Dit leidde in België tot een debat over verkeersveiligheid. Sinds die tijd werd Laurent in media vaak als "prins volgas" aangeduid.