ROTTERDAM - Zes medewerkers van een beveiligingsbedrijf zitten vast voor openlijke geweldpleging. Het bedrijf was ingehuurd voor de Bavaria City Racing van zondag in Rotterdam. Ze zouden een 26-jarige Rotterdammer zo hebben mishandeld dat de man in zeer kritieke toestand in het ziekenhuis is beland, meldde de politie dinsdag.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Het hoofd van de beveiliging zondag spreekt de mishandeling tegen. Er is wel wat geduwd en getrokken, omdat de Rotterdammer zich niet zo maar uit het vip-dorp liet verwijderen, weet hij. De beveiligers zouden hem echter niet hebben geslagen. "Zij zijn speciaal getraind en opgeleid voor dit soort incidenten." Volgens hem hebben juist twee beveiligers een klap ontvangen.

Schermutselingen

Het hoofd van de beveiliging zegt dat de man zich samen met een groepje vrienden vervelend gedroeg. "In het vip-dorp waren wat schermutselingen. Tussen de jongeren en bezoekers ontstond wat geduw en getrek en er werd zelfs geslagen. De mannen werden daarop aangesproken door de beveiligers. Zij hebben geprobeerd de man te kalmeren, maar dit lukte niet."

Zelfs een van de mannen uit de groep wilde hem tot bedaren brengen. Dat liep uit op een handgemeen, heeft het hoofd van de beveiliging gehoord. Uiteindelijk lukte het de beveiligers de oproerkraaier buiten het vip-terrein te zetten. Ook de politie meldde dat de 26-jarige Rotterdammer door het lint ging. "Waarna hij werd aangehouden door de beveiligers", aldus een woordvoerster.

Coma

Nadat de man buiten het vip-terrein was gezet, kreeg hij last van versnelde ademhaling. Daarna stokte zijn adem waarop hij moest worden gereanimeerd. Later op de avond kwam uit het onderzoek in het ziekenhuis naar voren dat de 26-jarige Rotterdammer ernstig inwendig hoofdletsel had opgelopen. Hij is opgenomen op de intensive care, aldus de politie. De man ligt in coma.

Zes mannen in de leeftijd van 20 tot 45 jaar en afkomstig uit Heeg, Leeuwarden, Mookhoek (Zuid-Holland) en Arnhem hebben zich gemeld op het politiebureau in Rotterdam. Zij zijn ontdaan. De organisatie van de racespektakel betreurt het incident. "Het is vreselijk voor het slachtoffer en alle andere betrokkenen", zegt Herman Vaanholt. "Het is vervelend als zoiets gebeurt na zo'n mooi evenement." Het incident gebeurde rond half acht 's avonds.

Het feest in het dorp liep op zijn eind. Het evenement was om 17.00 uur afgelopen.