SRINAGAR - Twaalf mensen zijn zaterdag om het leven gekomen toen de bus waarin zij zaten in de Indiase deelstaat Kashmir op een mijn reed. De slachtoffers zijn militairen, vrouwen en kinderen. Er vielen 23 gewonden, van wie zeker twaalf er slecht aan toe zijn. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Waarschijnlijk hebben islamitische separatisten de mijn gelegd.

De mijn ontplofte toen een militair konvooi passeerde op een bergweg in Lower Munda ongeveer honderd kilometer ten zuiden van de hoofdstad Srinagar. Volgens de zegsman stortte de bus na de ontploffing in een rivier. Een vrachtwagen met militairen, die achter de bus reed, raakte ook beschadigd, maar geen van de inzittenden raakte gewond.

De explosie komt een dag nadat twee zwaar bewapende extremisten in Srinagar een hotel bestormden dat in gebruik was bij de politie.

Zes agenten kwamen om het leven evenals de twee aanslagplegers. De terreurorganisatie Harakt ul-Jihad i-Islami heeft de verantwoordelijkheid voor deze aanval opgeëist. Dit tot woede van Hizbul Mujahedin, de grootste separatistische groep in Kashmir, die zei dat zij de aanslag had gepleegd.