MOSKOU - Door een explosie op een markt in de Russische hoofdstad Moskou zijn maandag zeker tien mensen om het leven gekomen. Enkele tientallen gewonden zijn overgebracht naar ziekenhuizen, zo meldden Russische media, die zich beriepen op de autoriteiten. Onder de doden zijn zeker twee kinderen.

De politie gaat ervan uit dat het gaat om een aanslag van criminelen die schade wilden berokkenen aan een concurrent. Een terroristisch motief wordt echter ook nog niet uitgesloten.

Tas

Het explosief was waarschijnlijk verstopt in een tas die in een café was achtergelaten. Ooggetuigen meldden dat twee mannen de tas lieten staan en snel wegrenden van de 'Eurazia'-markt, een deel van het grote Tsjerkizovski-marktcomplex in het oosten van Moskou.

Nadat de volgens deskundigen zelfgemaakte bom was geëxplodeerd, ontplofte ook een gasfles die in de buurt stond. Eerder meldden getuigen dat er twee ontploffingen te horen waren.

Een deel van het dak van de overdekte markt stortte na de explosie in. Onder de brokstukken zouden nog slachtoffers kunnen liggen. Verscheidene brandweerkorpsen moesten eraan te pas komen om de brand te blussen.