DEN HAAG - Een beveiligingsbedrijf gaat de Nederlandse Spoorwegen en de spoorwegpolitie helpen op de Zoetermeerlijn, de ringlijn tussen Den Haag en Zoetermeer die al jaren berucht is wegens incidenten met hangjongeren. Het dagelijks bestuur van stadsgewest Haaglanden besluit woensdag over financiering van de extra surveillanten.

Dat heeft directeur openbaar vervoer S. Renzema van het stadsgewest zaterdag gezegd. De beveiligers gaan met ingang van 1 januari in groepjes surveilleren in de treinen. Dat gebeurt vooral in de avonduren en in de weekeindenachten, als het risico van incidenten het grootst is.

Aandacht

De Zoetermeerlijn heeft op het moment volop de aandacht van de autoriteiten. Zo gaat de politie gedurende vier tot zes weken een lik-op-stukactie houden. Het verzoek voor een subsidie voor extra surveillance komt van de gemeente Zoetermeer, die samen met dertien andere gemeenten het stadsgewest Haaglanden vormt. In het dagelijks bestuur van het stadsgewest bestaat brede steun voor het plan.