QALYOUB - Door een botsing tussen twee treinen in de Egyptische Nijl-delta zijn maandagochtend tientallen mensen om het leven gekomen. Het Egyptische ministerie van Volksgezondheid meldde dat er aan het einde van de middag 58 doden waren geborgen. Het aantal slachtoffers zou nog kunnen stijgen. Meer dan 140 mensen zijn gewond geraakt.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Een van de treinen reed achterop de andere, stilstaande trein in de buurt van het station van Qalyoub, ongeveer 20 kilometer ten noorden van de hoofdstad Caïro. De machinist heeft volgens de autoriteiten waarschijnlijk een stopteken genegeerd. Misschien is het teken nooit gegeven.

Zeker vier wagons raakten ernstig beschadigd. Reddingswerkers moesten de doden en de overlevenden vaak met zwaar materieel uit de wrakstukken halen. De meeste slachtoffers zijn mannen die op weg waren naar hun werk.

Het gaat om een van de ernstigste treinrampen in het Noord-Afrikaanse land sinds 2002. Toen kwamen 360 mensen om het leven door een brand in zeven wagons van een overvolle passagierstrein