ROTTERDAM - Het lichaam van de sinds juni vermiste Rotterdamse arts Marijke Vervoort is mogelijk gevonden in het Noorse natuurgebied Jotunheimen. Dat meldde het Noorse persbureau NTB zondag. De 26-jarige vrouw verdween 4 juni tijdens haar vakantie in het gebied ten noorden van Bergen.

Volgens het persbureau, dat zich baseert op informatie van de lokale politie, zou een schipper zondag het aangespoelde lichaam van de Rotterdamse hebben ontdekt. De Noorse politie gaat er vanuit dat het gaat om Vervoort. Er worden geen andere vrouwen vermist in het natuurgebied.

De zaak kwam aan het rollen nadat er in de loop van juni in Venray aangifte van vermissing van de vrouw was gedaan. Die had 11 juni terug zullen zijn. Vervoort is in Venray geboren en haar familie woont er nog. Zij werkte bij het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam.

Zoektocht

De politie zette anderhalve week twintig mensen in om het gebied uit te kammen en getuigen te horen. Op 23 juni gaf zij de zoektocht op. Familie en vrienden van Vervoort hadden de politie geassisteerd. Het reddingshondenteam van de RHWW (Reddings Honden Werkgroep Westervoort) deed begin juli ook een poging de vrouw te vinden, maar keerde na een paar dagen tevergeefs terug.