DIEMEN - In Diemen is bij een familiedrama in een appartement aan de Tureluurweg een bejaard echtpaar om het leven gekomen. Dat liet de politie zondag weten. Over de toedracht van het drama kon zij nog niets zeggen.

Het gaat om een 81-jarige man en een 80-jarige vrouw. Volgens de politie zijn de twee door geweld om het leven gekomen. Een familielid vond het paar zondag aan het begin van de middag.

Bedreigingen

Het drama heeft zich afgespeeld in een appartementencomplex voor senioren dat bestaat uit drie woonlagen. Het bewuste appartement bevindt zich op de begane grond. Volgens buurtbewoners zou de man zijn vrouw hebben omgebracht. Volgens hen zou de man haar herhaaldelijk hebben bedreigd. De politie verklaarde dat het echtpaar bekend was bij haar. Agenten zouden eerder "als bemiddelaar", hebben opgetreden.

Buurtbewoonster Rietje Faber zag eerder op de dag de ambulances en politiewagens door de straat rijden op weg naar de plek des onheils. "Eerst denk je nog; er heeft iemand een hartaanval gekregen. Maar als je dan al die grote wagens voorbij ziet komen, weet je dat het foute boel is. Ik krijg het er nog koud van als ik er aan denk."

Ook een andere vrouw die haar hond uitlaat in de buurt, is verbijsterd over het drama. "Ik krijg er gewoon kippenvel van. Ik vraag me echt af hoe mensen elkaar dit kunnen aandoen."