UTRECHT - Burgemeester Annie Brouwer-Korf van Utrecht heeft zaterdagochtend het ziekenhuis verlaten. Dat heeft de gemeente zaterdag bekendgemaakt.

Brouwer werd op 10 augustus met een longontsteking opgenomen. De burgemeester was ziek geworden als gevolg van een legionellabesmetting die ze waarschijnlijk tijdens haar vakantie in Italië had opgelopen.

Brouwer gaat thuis eerst aansterken. Wanneer zij haar werkzaamheden kan hervatten, is nog niet te voorspellen. Tot die tijd is wethouder Harm Janssen haar vervanger. Het dossier over het 'trapongeval' valt onder de verantwoordelijkheid van wethouder Rinda den Besten.

Rare wending

De ziekenhuisopname van de burgemeester kreeg vorige week nog een rare wending toen Brouwer door NOS Teletekst en BNR Nieuwsradio dood werd verklaard. De NOS baseerde zich op meerdere bronnen, maar verzuimde deze te controleren. BNR Nieuwsradio had zich gebaseerd op de NOS.

De gemeente kreeg de beschikking over een e-mail waarin iemand 'bekendmaakt' dat de burgemeester is overleden aan de gevolgen van legionellabesmetting. Het persbericht wemelt van de tik- en spelfouten en is afkomstig van een Hotmail-adres. Utrecht heeft bij de politie aangifte gedaan tegen de verstuurder.