JERUZALEM - De Israëlische minister van Justitie Haim Ramon treedt af. De bewindsman maakte dat vrijdag zelf bekend. Reden voor het vertrek van de bewindsman is een aanklacht tegen hem wegens seksuele intimidatie, meldde Israëlische media. Het ontslag gaat volgens de krant Haaretz zondag in.

De Israëlische openbaar aanklager maakte donderdag bekend dat hij Ramon op korte termijn in staat van beschuldiging zou stellen. Ramon zou een vrouwelijke militair een tongzoen hebben gegeven zonder haar instemming. De minister spreekt de aantijgingen tegen. "Ik ben zeker van mijn onschuld en zal dat bewijzen voor de rechtbank", verklaarde de minister vrijdag.

Dezelfde dag dook er in de krant Maariv een nieuwe beschuldiging op over laakbaar gedrag van Ramon. Hij zou drie jaar geleden al een andere vrouw seksueel hebben lastiggevallen.

De Israëlische politiek wordt geregeld opgeschrikt door aantijgingen van seksueel geweld. Zo wordt ook de naam van president Katsav in verband gebracht met seksuele intimidatie. Zeker vijf vrouwen hebben een klacht tegen hem ingediend.