ROTTERDAM - Een scooterrijder heeft donderdagavond na een ongelukkige val ongeveer 2,5 uur aan een brug in Rotterdam gehangen. Hulpdiensten konden de 17-jarige jongen uiteindelijk bevrijden, liet een politiewoordvoerder weten.

De scooterrijder was onderuit gegaan op het moment dat de Spijkenissebrug over de Oude Maas naar beneden kwam. Hij viel over de rand, maar zijn arm bleef op het laatst moment steken tussen het dichtgaande deel van de brug en de vaste weg.

De jongen bleef bij bewustzijn. Over zijn precieze toestand is nog niets bekend, maar volgens de zegsman leken zijn verwondingen mee te vallen: "Het lijkt erop dat hij geluk heeft gehad." Een ambulance bracht de 17-jarige naar de intensivecareafdeling van het ziekenhuis.

Veiligheidsbroek

De hulpverleners bevrijdden de jongen door de brug een beetje te openen. De brandweer ving hem op in een zogeheten veiligheidsbroek, een zak die met touwen aan de brug hing.

Volgens de politiewoordvoerder ging het om een "bizarre melding", waarbij heel wat hulpverleners moesten samenwerken.

IJs

Naast de politie, de regionale brandweer en de havendienst moest er een speciale brandweereenheid uit de regio Rotterdam aan te pas komen, die is gespecialiseerd in het werken op grote hoogtes en dieptes. Een snackbar om de hoek leverde het ijs dat nodig was om de arm van de jongen al die tijd te koelen.

De politie legde het scheepvaartverkeer op de Oude Maas enige tijd stil.