HONSELERSDIJK - De politie heeft woensdagmiddag in Honselersdijk twee zeer jeugdige oplichters aangehouden. De 11-jarige jongen uit Honselersdijk en 10-jarige jongen uit Delft maakten al een tijdje het Westland onveilig met babbeltrucs.

De jongens hebben op het politiebureau bekend dat zij sinds ongeveer acht weken vooral oudere mensen hebben opgelicht en bestolen, zo liet de politie donderdag weten.

De jongens belden in wisselende samenstelling aan met de vraag of de bewoner interesse had in bloemen. Daarna vroegen ze of ze even van het toilet gebruik mochten maken. Eenmaal in de woning gingen de jongens op zoek naar geld.

Meldingen

De politie betrapte het tweetal woensdag op heterdaad in Honselersdijk. De agenten en medewerkers van buurtpreventie waren naar aanleiding van recente meldingen aan het posten en zagen de twee jongens bij oudere mensen aanbellen. Toen zij naar buiten kwamen, hield de politie hen aan en bleek dat ze een portemonnee hadden gestolen.

De jeugdige oplichters lichtten op deze manier woensdag ook een 89-jarige inwoner van Naaldwijk op. De politie verdenkt de jongens van meerdere babbeltrucs, maar kan nog niets zeggen over het totale aantal.