AMSTELVEEN - Luchtvaartmaatschappij KLM stelt reizigers via haar website op de hoogte van de nieuwste regels voor handbagage en veranderingen daarin. Sinds de verijdelde aanslagen op vliegtuigen die vertrokken uit Londen, zijn vorige week de richtlijnen voor handbagage op veel vluchten aangescherpt.

"Die richtlijnen zijn sinds vorige week donderdag al drie keer aangepast", aldus een KLM-woordvoerder woensdag. In eerste instantie mochten passagiers vrijwel niets meenemen in vliegtuigen uit onder meer de Verenigde Staten, maar inmiddels gelden weer de normale regels voor de omvang van handbagage. Uitzondering zijn de vluchten uit Groot-Brittannië, waarop uitsluitend handtassen en kleine koffers met de omvang van een laptoptas zijn toegestaan.

Gels

Beperkingen gelden er nog wel voor vloeistoffen en gels, die verboden zijn boord. Aleen voor vloeibare medicijnen en babymelk wordt een uitzondering gemaakt. De restricties gelden op alle vluchten van en naar de VS. Daarnaast zijn de regels ook van kracht op vluchten vanuit Groot-Brittannië, Canada en India.

Informatie hierover is terug te vinden op de website van KLM onder de button Today's Flight Update. Deze link is ongeveer een maand geleden in het leven geroepen naar aanleiding van de onrust in Libanon, die het vluchtschema van de maatschappij danig verstoorde. Sindsdien stelt KLM actuele vluchtinformatie beschikbaar via internet.