HARDINXVELD-GIESSDENDAM - Het gemeentebestuur van Hardinxveld-Giessendam wil niet dat spoorbeheerder ProRail begin september op twee zondagen werkzaamheden uitvoert aan het spoor.

Zet ProRail toch door, dan hangt het bedrijf een dwangsom van 400.000 euro per zondag boven het hoofd. Dat heeft een woordvoerder van de gemeente woensdag gezegd.

Onderhoud

ProRail wil in twee weekeinden groot onderhoud verrichten aan de spoorlijn Dordrecht-Geldermalsen die door het overwegend streng christelijke Hardinxveld-Giessendam loopt. Op zaterdag werken is geen probleem, maar verstoring van de zondagsrust des te meer.

Volgens de gemeentewoordvoerder zitten er nogal wat kerken rondom de spoorlijn. Kerkgangers zullen zich storen aan het zondagse werk, verwacht hij.

"ProRail werkt wel vaker aan het spoor in het weekeinde. Tot nu toe zijn we er altijd wel uitgekomen, maar deze keer wil ProRail doorzetten. Het bedrijf zegt dat het 650.000 euro kwijt is als er niet op zondag mag worden gewerkt", aldus de gemeentewoordvoerder.