NIJMEGEN - Het Bamboeteam van de Nijmeegse politie gaat volgende week dinsdagavond opnieuw een reconstructie maken van de moord op de Nijmeegse activist Louis Sévèke in november vorig jaar.

Doel van deze reconstructie is het vinden van vijftien tot nu toe onbekend gebleven getuigen, die wel door anderen zijn gezien op het tijdstip van de dodelijke schietpartij. Dat heeft een woordvoerder van het team dinsdag meegedeeld.

Sporenonderzoek

De politie deed kort na de moord meermalen uitgebreid sporenonderzoek in de omgeving van de schietpartij. In april zijn met een speciale techniek digitale opnames gemaakt van de plek van de moord en de straten in de omgeving.

Volgens de zegsman van de politie is een reconstructie zoals volgende week, waarbij alle gebeurtenissen worden doorgelopen, nog niet eerder vastgelegd.

De politie hoopt tot nieuwe inzichten te komen door de herbelevenis. Een kleine tien getuigen zal bij de opnames aanwezig zijn om nog eens precies aan te geven wie zij hebben gezien en op welk tijdstip. De politie beschouwt een man die direct na de moord wegliep met een rode sporttas in de hand, als verdachte.

Centrum afgesloten

Een deel van het Nijmeegse centrum zal wegens de reconstructie van dinsdagavond negen uur tot woensdagmorgen vroeg afgesloten zijn. Bewoners en winkeliers mogen naar hun panden lopen. De politie wil ondoorzichtige schermen plaatsen om nieuwsgierige blikken te weren, aldus de woordvoerder.