LONDEN - Terreurverdachten hebben trainingen gehouden in natuurgebieden in Engeland en Wales. Volgens de Britse krant The Guardian hebben Britse inlichtingendiensten groepen van twintig mensen zien trainen in onder meer het Lake District in Cumbria.

De bijeenkomsten zouden al jaren plaatshebben en zouden tot doel hebben terreurcellen in Groot-Brittannië te vormen.

Het is onduidelijk hoeveel slapende terreurcellen er in Groot-Brittannië zijn. De aangescherpte Britse antiterreurwetgeving geeft het Openbaar Ministerie de mogelijkheid levenslange gevangenisstraf te eisen tegen terreurverdachten.

De mogelijke potentiële terroristen kregen geen training in het gebruik van wapens of explosieven, meldde de krant maandag. Volgens bronnen bij de politie was het echter wel duidelijk dat ze een missie voorbereidden en niet zomaar genoten van een kampeeruitje.

De terreurverdachten in de trainingskampen zouden niet betrokken zijn bij de aanslagen aan een aantal vliegtuigen die de Britse politie vorige week naar eigen zeggen verijdelde.

Baby

De Britse media reageerden maandag verbijsterd op de onthulling van The Sunday Mirror dat onder de 23 arrestanten voor het verijdelde plot een stel met een baby zou zijn. De baby zou voor de zelfmoordaanslagen worden gebruikt als afleidingsmanoeuvre en in de flesjes babymelk zouden vloeibare chemicaliën zitten.

Onder de verdachten zijn een vrouw met een baby van zes maanden oud en een man die een drie weken oude baby heeft.