KREFELD - Drie babykangoeroes hebben een bloedbad onder kangoeroes in de dierentuin van Krefeld overleefd. De drie zijn volgens medewerkers van de dierentuin in de buidels van hun gedode moeders gevonden.

De directeur van de dierentuin, Paul Vogt, opgelucht over de vondst. Hij zei donderdag dat hij na het drama wel wat goed nieuws kon gebruiken. De kangoeroebevolking in Krefeld lijkt hiermee van uitsterven gered.

Afgelopen weekeinde hebben onbekenden ingebroken en zetten het verblijf van de jachtluipaarden open. Een cheeta kon zo binnendringen in het verblijf van de kangoeroes. Hij doodde toen tien van de dertien Australische dieren.

Toeval

De werknemers van de dierentuin wisten bij het opruimen na het drama niet dat enkele wijfjes hadden gebaard. Een baby werd toevallig maandagmorgen ontdekt. Opmerkzaam geworden constateerde de ruimingsploeg dat er beweging zat in een paar andere karkassen van kangoeroes. Daar werden nog twee baby's gevonden.

Van de drie piepkleine kangoeroetjes is er een in zorgelijke toestand opgenomen in de 'intensive care' van de Krefeldse dierentuin. De andere twee maken het naar omstandigheden goed. De autoriteiten hebben het publiek om hulp gevraagd bij het onderzoek naar de inbraak met de bloedige nasleep.