DEN BOSCH - De politie heeft donderdag in een woning in Den Bosch een 31-jarige vrouw uit Oss aangehouden. De politie verdenkt haar ervan dat ze heeft geprobeerd enkele huurmoorden uit te lokken, aldus een woordvoerder van de politie. De zaak kwam aan het rollen na een uitzending begin oktober van het televisieprogramma van Peter R. de Vries.

Die was benaderd door een man met een crimineel verleden die vertelde dat een man uit Oss hem had benaderd om drie mensen te vermoorden. Hij zou daarvoor een fors geldbedrag krijgen alsmede een auto. De Ossenaar zit momenteel een gevangenisstraf uit. Hij zou de huurmoorden hebben beraamd vanuit zijn cel en tijdens weekeindverlof.

De potentiële huurmoordenaar nam op een parkeerterrein een tas in ontvangst met daarin het wapen dat hij bij het uitvoeren van zijn opdracht moest gebruiken. Hij kreeg de tas van de 31-jarige vrouw die woensdag is aangehouden. Het is de echtgenote van de opdrachtgever. Peter R. de Vries filmde onder meer de overhandiging met een verborgen camera.

Naar aanleiding van de uitzending begon de politie een uitgebreid onderzoek. Dat leidde al eerder tot de aanhouding van een man uit Best. Wat diens rol is geweest, is niet bekend. Hij was in het bezit van een vuurwapen.

Het onderzoek is nog niet afgerond, aldus de zegsman van de politie.