MAASBRACHT - Duikers van een particuliere reddingsbrigade uit IJsselstein hebben zondagmiddag rond 16.30 uur het lichaam van een 16-jarige jongen uit Wessem gevonden in het afwateringskanaal van de Clauscentrale van Essent in het Limburgse Maasbracht. Dat meldde de politie.

De jongen kwam zondagochtend vroeg tijdens het vissen in het water terecht toen het bootje waarop hij voer, omsloeg. Zijn 16-jarige vriend uit Thorn wist veilig de wal te bereiken.

Honden

Honden van een reddingshondenbrigade uit Renkum vonden de plek waar het lichaam op negen meter diepte in het water lag.

De twee jongens waren samen met anderen in enkele bootjes aan het vissen. Bij een watervalletje aan de monding van de afwatering op de ingang van de eigen haven van de centrale sloeg een van de bootjes om, waarschijnlijk door de sterke stroming ter plaatse.

Essent had de afwatering van de koeltorens tijdens de zoektocht uitgeschakeld om de duikers hun werk te laten doen in vrij rustig water.

Verboden

Het water waar de jongens visten, is verboden terrein. Aan de ingang van het havenhoofd staat een verlicht bord met verboden toegang. Het water wordt bovendien bewaakt door camera's.