ROTTERDAM - Voor de tiende keer zijn zaterdag tientallen trucks met dancemuziek door het centrum van Rotterdam getrokken. Maar liefst veertig wagens telde de jubileumeditie van de Heineken FFWD Dance Parade.


Foto: Auke Meijer | Een van veertig feestwagens

Normaliter trekt de parade rond 350.000 bezoekers, maar de organisatie schatte dat dit jaar 200.000 mensen op het evenement waren afgekomen. De oorzaak was het slechte weer. Op het moment van vertrek vanaf de hoek van de Nieuwe Binnenweg en de Mathenesserlaan regende het flink en het is maar even droog geweest.


Foto: C. Paludanus | Danseres in de regen

De regen bedierf de sfeer echter niet. Toen er een onweersbui boven de Maasstad losbarstte, juichte het publiek bij een donderslag. Een van de wagens ging onderweg kapot, maar kon na reparatie zich weer bij de stoet voegen. De deelnemers kwamen rond 16.00 uur aan op het evenemententerrein op Katendrecht, waar het eindfeest plaatsvindt.


Foto: Laurens Dik | DJ aan het werk

De Rotterdamse dj Michel de Hey was een van de blikvangers van de parade. Zijn wagen, de laatste in de optocht, was door de winnaars van een ontwerpwedstrijd uitgedost als de Gouden Koets.


Foto: Marco van den Hil | Veel Paraplu's tijdens de Dance Parade

De politie liet weten dat er zich geen ongeregeldheden hebben voorgedaan. Wel werden 25 mensen opgepakt in verband met kleine vergrijpen als vernieling van straatmeubilair, wildplassen en alcoholmisbruik. Zij zijn allen met een proces-verbaal naar huis gezonden.


Foto: Ad Baauw | De organisatie schatte het aantal bezoekers dit jaar op 200.000 mensen

De geneeskundige dienst van het evenement had een rustige dag. In totaal hebben 24 personen medische hulp gezocht. Twaalf van hen konden ter plaatse worden behandeld. De overigen werden naar een ziekenhuis doorgestuurd.


Foto: Rensley Monart | Vlak na de start komt het water met bakken uit de hemel


Foto: Frans van Arkel | Het regende niet de hele middag