AMSTERDAM - Een 86-jarige man uit Amersfoort raakte woensdag op weg naar het Gelderse Doetinchem de weg kwijt, waardoor hij meer dan negenhonderd kilometer had omgereden. Dat meldt De Telegraaf vrijdag.

Hij was 's ochtends vroeg uit Amersfoort vertrokken, maar was 's nachts nog niet in Doetinchem aangekomen. Een autorit van Amersfoort naar Doetinchem duurt volgens de ANWB normaal ongeveer een uur en de afstand bedraagt een kleine 90 kilometer.

De 86-jarige man reed in Deest over een vluchtheuvel heen en probeerde op een rotonde rechtdoor te rijden. Hij bleek niet gedronken te hebben en had geen idee waar hij was. Buurtbewoners die de man 's nachts dertig kilometer per uur zagen rijden waar tachtig was toegestaan, waarschuwden de politie.

De politie zette de man aan de kant van de weg en toen bleek dat hij al vroeg in de ochtend was vertrokken. De Amersfoorter dacht zelf dat hij in Den Bosch was. De Amersfoorter heeft op het politiebureau geslapen en is daarna naar huis gebracht. Zijn rijbewijs is hij kwijt, zo meldt RTV Utrecht.