NEW YORK - De gesprekken over de tekst van een VN-resolutie met betrekking tot Israël en Libanon zijn donderdag mislukt. Dit zei de Russische ambassadeur bij de Verenigde Naties, Vitaly Tsjoerkin.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De Amerikanen en Fransen zijn er niet in geslaagd het eens te worden over een tekst voor zo'n resolutie. Rusland zal daarom een eigen tekst presenteren over een onmiddellijk humanitair staakt-het-vuren van 72 uur, aldus Tsjoerkin.

De Libanese minister van Buitenlandse Zaken Fawzi Salloukh zei donderdagavond nog dat zijn land ook de laatste voorstellen voor de bewoordingen van de resolutie die de VS en Frankrijk pogen op te stellen, afwijst. Dat doet Libanon omdat ze nog steeds geen onmiddellijk staakt-het-vuren verlangen.

Moed

De Amerikaanse VN-ambassadeur John Bolton heeft de moed nog niet opgeven om vrijdag een resolutie rond te krijgen. Hij zei dat er nog geen overeenstemming was bereikt maar dat er ook vrijdag in de morgen aan wordt gewerkt. "Ik heb het vooruitzicht niet opgegeven dat we vrijdag stemmen," over een resolutie, aldus Bolton.