APELDOORN - De Apeldoornse politiechef Bert Westland laat de op 21 juni 's avonds uitgeschreven bekeuringen intrekken. Op deze avond werden in de Nieuwstraat twaalf foutparkeerders bekeurd op basis van beelden van beveiligingscamera's die daar hangen om eventuele ongeregeldheden onder het uitgaanspubliek te registreren.

Hoewel het gebruik van deze camera's voor het beboeten van parkeerovertredingen op deze avond volgens de politie wel was toegestaan, acht Westland de actie ongepast. Dat liet hij woensdag weten. "We hadden ons doel op een andere manier kunnen bereiken en ik vind dat je na hoor en wederhoor op zo'n beslissing terug moet kunnen komen", aldus de politiechef.

Persoonlijke aanpak

Volgens Westland is uit een analyse van de politie-inzet op die bewuste WK-avond gebleken dat er momenten waren waarop een surveillance-eenheid naar de bewuste locatie had gekund om de overtreder aan te spreken om de overtreding zo snel mogelijk te laten ophouden en zonodig te bekeuren. "Deze persoonlijke aanpak heeft mijn voorkeur en ik vind dan ook dat je dan niet via camerabeelden moet bekeuren", laat Westland weten.

De parkeerboetes zorgden voor veel ophef in Apeldoorn. Veel inwoners en lokale politici vonden de actie ongepast. De betrokken automobilisten worden zo snel mogelijk op de hoogte gesteld van de beslissing.