SITTARD - Justitie wil nog meer onderzoek laten verrichten naar het seksueel misbruik van een meisje uit Sittard door haar opa, moeder en broer. Dat bleek woensdag tijdens een regiezitting voor de rechtbank in Maastricht.

Een deskundig psycholoog is gevraagd een analyse te maken van de videoverhoren van het inmiddels 7-jarige meisje. Bovendien volgt een nadere kijk op de foto's met de mogelijke tekenen van de ontucht, zei de officier van justitie woensdag in een toelichting.

Het meisje is volgens justitie in haar kleutertijd meer dan een jaar lang misbruikt. De ontucht begon toen het meisje vier jaar oud was. Ze werd stelselmatig verkracht en gedwongen tot actieve seks met haar familieleden. Haar broer was op dat moment zelf ook nog minderjarig.

Huisarts

Raadsvrouw Derks van de 39-jarige moeder van het meisje zegt dat het misbruik werd ontdekt bij een bezoek aan de huisarts. Het meisje was daar op initiatief van de moeder, verklaarde Derks woensdag. Volgens haar staat nog allerminst vast wie verantwoordelijk is voor het aangetroffen letsel.

In mei 2004 werden de verdachte familieleden aangehouden. Het meisje werd uit huis geplaatst.