LAGE ZWALUWE - De politie heeft dinsdag een 68-jarige inwoner van Kaatsheuvel aangehouden die zij verdenkt van betrokkenheid bij de dood van de man die eind juli werd gevonden onder de badkamervloer van een woning in Lage Zwaluwe. Een woordvoerder heeft dat bekendgemaakt.

De politie gaat er inmiddels van uit dat het gevonden lichaam is van een Waalwijker die sinds maart 1991 werd vermist. DNA-onderzoek moet dit echter nog definitief uitwijzen. Eerder werd vastgesteld dat hij door een misdrijf om het leven is gekomen.

De man was destijds 32 jaar oud, aldus de politie. Zijn familie deed aangifte van vermissing maar onderzoek van de politie leverde toen niets op. De aangehouden man is oud-eigenaar van de woning in de Dorpsstraat waar het slachtoffer op 21 juli werd gevonden, verklaarde de woordvoerder in een toelichting.

Identiteit

Over de identiteit van het slachtoffer doet de politie verder geen mededelingen. Het gaat mogelijk om een Turkse man die volgens een politiebericht van toen verdween op 15 maart 1991. Hij verliet zijn woning in Waalwijk in depressieve toestand. Zijn auto werd later teruggevonden in Rotterdam.

De stoffelijke resten werden gevonden tijdens verbouwingswerkzaamheden in een woning in de Dorpsstraat. Het skelet lag in het beton onder de badkamervloer. Bij het slachtoffer werd materiaal aangetroffen waaruit blijkt dat hij mogelijk vastgebonden is geweest.

De politie laat weten dat het onderzoek nog verder gaat. De verdachte wordt waarschijnlijk vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Breda.