AMSTERDAM - Automobilisten willen meer informatie over de maximumsnelheid. Dit blijkt volgens de ANWB uit een onderzoek onder 750 eigen leden. Die reden in zes provincies een vooraf uitgestippelde route en moesten daarna eventuele onduidelijkheden aangeven.

Van hen wilde 85 procent meer informatie over de geldende maximumsnelheid. Een woordvoerder van de ANWB bevestigde dinsdag een bericht van die strekking in het AD.

Reden voor de onduidelijkheid is volgens de ANWB dat de maximumsnelheden zo snel veranderen. "Op sommige wegen buiten de bebouwde kom mag je nog 80 kilometer per uur, zoals vroeger. Maar er zijn steeds vaker stukken waar je maar 60 mag", aldus de woordvoerder.

Lijnen

Meer borden langs de weg is geen oplossing, denkt de ANWB. De organisatie ziet meer in nieuwe lijnen op de weg, afhankelijk van de geldende limiet, die steeds vaker worden aangebracht.

"Wegen waar je 100 mag, hebben bijvoorbeeld een groene streep in het midden en waar je 60 mag is geen middenstreep. Dat zou consequent toegepast moeten worden. Bovendien moet de betekenis ervan duidelijk zijn bij automobilisten." Volgens de woordvoerder komt er binnenkort een campagne om mensen de betekenis van de lijnen uit te leggen.