TIEL - Een verslaafde, 35-jarige Tielenaar, die onder invloed van alcohol was, heeft er zondagavond voor gezorgd dat een tiental woningen aan de Sint Josephstraat in Tiel ontruimd moest worden. De man draaide in zijn eigen woning een butagasfles los en gooide de ramen van zijn huis in, aldus een woordvoerder van de politie.

De man veroorzaakt al langere tijd overlast in de omgeving, zeggen de buurtbewoners. De politie heeft hem al veel vaker aangehouden, bevestigt de woordvoerder. Hij was zondag pas enkele dagen weer op vrije voeten. Politie en justitie overleggen maandag wat er met de ingesloten Tielenaar moet gebeuren.

Een horeca-ondernemer meldde zondagavond dat een dronken man in zijn zaak vervelend was. Terwijl de politie daar naar toe ging, meldden buurtbewoners dat er een man in hun huis was gedrongen. Maar toen de politie arriveerde was de Tielenaar al weer weg.

Strijkplank

Omdat agenten wel wisten om wie het ging, reden zij naar zijn huis. Toen ze de man in zijn tuin wilden oppakken, vluchtte hij naar binnen en bekogelde de agenten met zware voorwerpen, waaronder een halter en een strijkplank. Daarop is besloten een arrestatie-eenheid te laten komen, aldus de politiewoordvoerder.

Ondertussen verspreidde zich een sterke gaslucht, die later afkomstig bleek van een opengedraaide gasfles.

Mishandeling

De Tielenaar is rond kwart voor negen overmeesterd. Hij is aangehouden voor bedreiging, poging tot zware mishandeling, diefstal en belediging. Zijn buren hebben ruim een uur op straat moeten wachten tot de politie de man kon aanhouden.