AMSTERDAM - De 37-jarige verdachte van de moord op de Amsterdamse kroegbaas Thomas van der Bijl die deze week werd opgepakt zit vast in Spanje. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam zondag na berichten hierover van de Spaanse autoriteiten.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De man uit Leidschendam werd aangehouden op een kampeerplaats in het Noord-Spaanse Torroella de Montgri nadat een internationaal opsporingsbevel tegen hem was uitgevaardigd. Het is nog niet bekend wanneer hij wordt uitgeleverd.

Details

De man is een van de twee verdachten in de zaak-Van der Bijl van wie vrijdag de arrestatie werd gemeld. Toen waren nog geen details over zijn aanhouding bekend. Hij werd deze week in een gezamenlijke actie van de Spaanse en Nederlandse politie opgepakt. Volgens persofficier Nanette van Ditzhuyzen wordt hij verdacht van drie liquidaties en één poging daartoe. "We hebben alleen uitlevering gevraagd in de zaak-Van der Bijl. Van de andere misdaden is ons niets bekend."

Vorige week woensdag werd in Nederland een 46-jarige man uit Zaandijk opgepakt in de moordzaak. Begin juli hield de politie al een 27-jarige man uit Zaanstad aan. Beide mannen zitten nog vast.

Holleeder

De 50-jarige Van der Bijl werd op 20 april vroeg in de ochtend doodgeschoten in café De Hallen in Amsterdam-West. Hoewel bekend is dat hij contacten had met verondersteld topcrimineel Willem Holleeder, heeft de politie niet bevestigd dat daarmee een verband bestaat.