SPANJE - In verband met bosbranden in het noordoosten van Spanje is zondag een Nederlandse camping ontruimd. Bij Capmany in de regio Girona brak een grote brand in de buurt van de kampeerplaats uit.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Zestig kampeerders van diverse nationaliteiten, onder wie Nederlanders, werden in een mum van tijd geëvacueerd. Dat vertelde Jan den Daas, eigenaar van camping Les Pedres de Capmany.

De Spaanse politie sommeerde de gasten het terrein zo snel mogelijk te verlaten. Het gezelschap toonde begrip voor de situatie. In vijf minuten tijd was de camping ontruimd. De enigen die achterbleven waren een beheerder en de brandweer. In een nabijgelegen plaatsje wachtte het gezelschap rustig de situatie af.

Aan het begin van de avond werd het sein brand meester gegeven en keerden de vakantiegangers naar hun verblijf terug. De camping is ongedeerd gebleven, aldus een opgeluchte Den Daas.

Slachtoffers

Een 74-jarige Spanjaard is bij het blussen van zijn huis om het leven gekomen. Hij is het derde slachtoffer van de bosbranden in enkele dagen tijd. Dat heeft een woordvoerder van de Spaanse regering maandag laten weten.

Het verkoolde stoffelijk overschot van de man werd zondagavond laat gevonden in de omgeving van Campo Lameiro in de regio Galicië in het noordwesten van Spanje.

Nog steeds woeden in Galicië tientallen branden, waarvan op zijn minst een flink deel is aangestoken.