HOOGKERK - In het Groningse Hoogkerk woedde zondagmiddag een zeer grote brand in een dakbedekkingsfabriek. De brand veroorzaakte enorme rookontwikkeling. Dikke zwarte rookwolken verspreidden zich over heel Zuid-Groningen en waren tot in de kop van Drenthe te zien. Dat maakte de brandweer bekend.


Foto: W.de Vries | In het Groningse Hoogkerk woedde zondagmiddag een zeer grote brand in een dakbedekkingsfabriek.

De brand ontstond rond half drie door nog onbekende oorzaak achter op het terrein van Smid en Hollander aan het Hoendiep. Aan het einde van de middag was de brand volgens de brandweer onder controle

Ramen en deuren


Foto: Martijn Juurlink | Dikke zwarte rookwolken verspreidden zich over heel Zuid-Groningen en waren tot in de kop van Drenthe te zien.

Omdat de vrees bestond dat de rook giftige stoffen zou bevatten, werd bewoners in de wijde omgeving geadviseerd hun ramen en deuren gesloten te houden. Na metingen door de brandweer bleek de rook niet gevaarlijk.
Foto: Rudie Klein | De rook veroorzaakte geen ongelukken.

Bij de brand is niemand gewond geraakt. De schade is volgens de brandweer enorm. Het verkeer op de nabijgelegen snelweg A7 had korte tijd last van de dikke rook, maar er zijn geen ongelukken gebeurd.