BEIROET - Door Israëlische bombardementen op Libanon zijn tot dusver zeker 925 mensen omgekomen en zeker 3283 gewond geraakt. Het offensief duurt inmiddels al 24 dagen.

Volgens cijfers van de officiële Libanese hulpautoriteit gaat het om 839 burgers van wie eenderde kinderen onder de twaalf. Dat blijkt uit een telling van het persbureau AFP.

Strijders

Hezbollah zegt tijdens het conflict 48 strijders te hebben verloren, terwijl van de partij Amal, een bondgenoot van Hezbollah, zeven strijders zijn omgekomen. Verder zijn ook nog 26 Libanese militairen gesneuveld. De Verenigde Naties verloren vijf mensen.

Ook een echtgenoot van een VN'er kwam om. Meer dan 913.000 mensen zijn gevlucht. Israël zegt minimaal driehonderd man van Hezbollah te hebben gedood.

Vrachtwagens

Zeker 27 landarbeiders zijn vrijdag in het noorden van de Libanese Bekaa-vallei omgekomen tijdens een Israëlische luchtaanval op een aantal vrachtwagens die werden geladen met fruit. Het incident had plaats op een boerderij bij het dorp Qaa aan de grens met Syrië, aldus bronnen binnen de veiligheidstroepen. Onder de doden zijn veel Syriërs.

Door het bombardement raakten zeker tien mensen gewond. De doden en gewonden zijn overgebracht naar ziekenhuizen in Syrië. Drie landarbeiders worden nog vermist.

Raketten

Hezbollah schoot vrijdag volgens de Israëlische politie meer dan honderd raketten af op het noorden van Israël. Daardoor vielen twee doden en raakten verscheidene mensen gewond, meldde de hulpdienst ZAKA.

Een vrouw kwam om in Maghar, een druzisch dorp, en de tweede dode viel in Kiryat Shmona. Donderdag kwamen door een rakettenregen van Hezbollah acht Israëlische burgers om het leven.

Door de raketaanvallen zijn nu in totaal 29 Israëlische burgers omgekomen. In de oorlog in Libanon zijn nog eens 43 Israëlische militairen gesneuveld.