ARNHEM - Energiebedrijf Essent heeft 25.000 zakjes met poeder verstuurd aan ondernemers in noord- en zuid-Nederland. In zeker twee gevallen is het zakje kapot gegaan, waardoor de poeder los in de envelop belandde en onrust veroorzaakte.

Dat heeft een woordvoerster van Essent zaterdagochtend bevestigd. De verzending, waarmee kringloopstroom wordt gepromoot, is donderdag aan kleine ondernemers verstuurd en waarschijnlijk vrijdag bezorgd. In de envelop zit een zakje met kleipoeder voor een gezondheidsmasker.

Volgens de woordvoerster was de actie zorgvuldig voorbereid. Het poeder zit in speciaal afgesloten folie, met daarom heen twee enveloppen en een folder. "Beschadiging van het zakje kan alleen in een uitzonderlijk geval zijn voorgekomen."

Vrijdag is bij twee ondernemers onrust ontstaan over het poeder. Essent verwacht geen nieuwe gevallen, maar adviseert bij vragen te bellen met het informatienummer dat in de mailing staat.

Essent is actief op de markten van energie, kabel- en telecomdiensten, milieu en afval. Net als bij groene stroom worden er voor kringloopstroom geen fossiele brandstoffen gebruikt. Essent produceert kringloopstroom uit reststoffen van biologisch materiaal, zoals sloophout, GFT-afval en mest.