AMSTERDAM - De politie heeft onlangs twee personen gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de liquidatie van kroegbaas Thomas van der Bijl in Amsterdam. Dat maakte de politie vrijdag bekend. Begin juli hield de politie al een 27-jarige verdachte aan in Zaanstad.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Een van de nieuwe arrestaties had plaats op 26 juli in Zaandijk. De politie hield daar een 46-jarige man aan. De tweede persoon, een 37-jarige man uit Leidschendam, werd afgelopen woensdag opgepakt.

Alle verdachten zitten nog vast. De politie kan verder niets zeggen over hun eventuele rol bij de liquidatie.

Moordwapen

De 50-jarige Van der Bijl werd in de ochtend van 20 april in zijn café in Amsterdam-West doodgeschoten. Twee mannen voerden de liquidatie uit. Het vermoedelijke moordwapen werd kort na de moord uit een naburige gracht opgevist.

Onlangs bleek dat Van der Bijl uitvoerig met politie en justitie heeft gesproken in het kader van het onderzoek naar 'topcrimineel' Willem Holleeder. In die gesprekken zei de kroegbaas dat hij door Holleeder werd bedreigd. Hij vreesde voor zijn leven.

Houtman

Van der Bijl was bevriend met Kees Houtman, die vorig jaar november bij zijn woning in Amsterdam-Osdorp werd geliquideerd. Volgens Van der Bijl werd Houtman afgeperst door Holleeder.