AMSTERDAM - Een civiele procedure tegen Joran van der Sloot om de verdwijning van de Amerikaanse scholiere Natalee Holloway vorig jaar op Aruba is van de hand gewezen. Dat heeft een rechtbank in New York donderdag bepaald. De rechter stelde dat de familie van de verdwenen tiener geen proces kan beginnen in New York tegen Van der Sloot.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De vader van Holloway, Dave Holloway, wilde Van der Sloot in een civiele procedure verantwoordelijk stellen voor de verdwijning en waarschijnlijke dood van zijn dochter en mogelijk seksueel misbruik door de tegenwoordig in Nederland studerende Van der Sloot. Maar volgens de rechtbank is er geen rechtsgrond om in New York een civiele procedure te beginnen tegen Van der Sloot.

Joran zat enkele weken vast in verband met de verdwijning van Holloway en is voor zover bekend de laatste persoon die haar levend gezien heeft. Een strafrechtelijk onderzoek heeft geen bewijs opgeleverd voor zijn betrokkenheid bij de verdwijning van Holloway in de nacht voordat ze zou terugkeren naar huis van een schoolreis om het behalen van haar eindexamen te vieren.