AMSTERDAM - De RandstadRail wordt enkele weken later in gebruik genomen dan was gepland. Dat hebben Stadsgewest Haaglanden en stadsregio Rotterdam, die verantwoordelijk zijn voor het project, donderdag besloten.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De ingebruikname zou eigenlijk 3 september plaatsvinden, maar de bouw is vertraagd. De veiligheid van de nieuwe lightrailverbinding, een soort tram, tussen Den Haag en Rotterdam kan nog niet worden gegarandeerd.

Warmte

De warmte van de afgelopen weken zou een reden zijn voor de vertraging. Een kunststof behuizing van een stroomkabel was door de hitte vorige maand opengesprongen. Hierdoor moesten verschillende noodvoorzieningen worden aangelegd, wat extra tijd in beslag nam. Uiterlijk eind augustus wordt de nieuwe openeningsdatum van de RandstadRail bekend.

Kortgeding

Donderdag diende een kortgeding van bewoners van de Weenaflat in Rotterdam tegen RandstadRail. De bewoners eisten dat de bouw van een tunnel wordt stilgelegd. Over twee maanden zou de boor van de tunnel vlak langs de parkeergarage van de flat komen. De bewoners zijn bang dat dit lekkages veroorzaakt. Donderdag doet de rechtbank in Rotterdam uitspraak in deze zaak.