VENRAY - Een dierenarts in Venray heeft woensdag een ernstig mishandelde en zwaar verwaarloosde boxer moeten afmaken. Dat heeft de politie donderdag gemeld. Uit onderzoek blijkt dat de hond was gestolen en dat hij zijn verwondingen enkele dagen geleden heeft opgelopen toen hij in Grubbenvorst aan de trekhaak van een auto is vastgemaakt en daarna honderden meters is meegesleurd.

De politie vond het dier woensdagmiddag in een leegstaande woning aan de Haammakerstraat in Venray. De boxer had over het hele lijf schaaf-, brand- en schroeiplekken. De hond had nauwelijks nog kussentjes onder zijn poten.

Gestolen

De hond bleek begin juli gestolen uit een ren bij een woning in Grubbenvorst. De mishandeling vond daar op 31 juli plaats op de Californischeweg.

De politie is op zoek naar een 20-jarige man en zijn 21-jarige zwangere vriendin bij wie de hond voor het laatst is gezien. Het duo reed in een zwarte auto met Pools kenteken. De hond werd in eerste instantie nog opgevangen en verzorgd maar de geraadpleegde dierenarts besloot hem te laten inslapen.