STADSKANAAL - De 26-jarige vrouw uit Gasselternijveen, die ruim een week geleden dood werd aangetroffen op een kerkhof in Nieuw-Buinen, heeft zelfmoord gepleegd. Dit zegt advocaat Hans Klopstra uit Stadskanaal, raadsman van de 29- jarige verdachte die vast zit op verdenking van moord of doodslag. Het gaat om de ex-vriend van de vrouw.

Volgens Klopstra heeft de vrouw een overdosis medicijnen geslikt. De advocaat baseert zich op de verklaring van zijn cliënt.

Verdachte

Bovendien zou de recherche hem verteld hebben dat ook het laboratoriumonderzoek dit uitwijst. Inmiddels is volgens de raadsman een verdachte aangehouden die de medicijnen aan het slachtoffer zou hebben geleverd.

Volgens Klopstra was zijn cliënt niet thuis toen de vrouw zich van het leven beroofde. De verdachte zou haar dood hebben aangetroffen en zou haar daarna in paniek naar buiten hebben gesleept. Hier werd ze na enkele dagen gevonden. De man zou hierdoor zo in de war zijn geweest dat hij de dood van de vrouw niet gemeld heeft.

Vrijlating

De ex-vriend moet donderdag voor de raadkamer verschijnen. De advocaat verwacht een spoedige vrijlating van zijn cliënt. Het Openbaar Minsterie (OM) wilde woensdag geen enkel commentaar op de zaak geven.