JERUZALEM - Hezbollah-strijders hebben woensdag zeker 182 raketten op Israël afgevuurd. Het gaat om het grootste aantal op een dag sinds het jongste conflict tussen Israël en de radicaalislamitische beweging drie weken geleden begon, meldde de Israëlische politie.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Volgens Hezbollah zelf en de Libanese veiligheidsdienst zijn woensdag zelfs bijna driehonderd raketten afgevuurd op Israëlische steden. De radicale beweging zei dat het spervuur een vergelding is voor de dood van burgers in het oosten en zuiden van Libanon door Israëlische aanvallen.

Totaal

In totaal schoot Hezbollah sinds 12 juli al ruim 1700 raketten af op het noorden van Israël. De aanvallen kostten negentien burgers het leven, honderden raakten gewond. Woensdag werd een 52-jarige man gedood.

Israël heeft juist herhaaldelijk gezegd dat zijn offensief in Libanon de slagkracht van Hezbollah fors heeft verminderd.

Tyrus

Zeker zeven burgers zijn gedood door een zwaar Israëlisch bombardement woensdagavond op de omgeving van de Zuid-Libanese havenstad Tyrus. De Israëlische strijdkrachten vielen een uur lang aan vanuit de lucht en vanaf zee en land, meldde de politie. De slachtoffers zijn een oud echtpaar en een vijfkoppige familie.