LAGE ZWALUWE - Het skelet dat bewoners in Lage Zwaluwe anderhalve week geleden aantroffen onder hun huis, is van een man. Een eerste onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut heeft dat uitgewezen.

Het lichaam werd gevonden onder de badkamervloer en lag in het beton. Bij het slachtoffer werd materiaal aangetroffen waaruit blijkt dat hij mogelijk vastgebonden is geweest. Dat verklaarde de politie woensdag. Eerder was al vastgesteld dat hij door geweld om het leven is gebracht.

Op basis van een lijst vermisten spreekt de politie over een aantal vermoedens over de identiteit van het slachtoffer. Gebitsonderzoek moet daarover nog meer informatie opleveren. De politie wil verder weten hoe oud de man was en hoe lang hij onder de vloer heeft gelegen. Eind volgende week hoopt het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) meer resultaten te kunnen overleggen.

Verbouwing

Het skelet werd gevonden tijdens een verbouwing door de huidige bewoners. Zij wonen nog maar net in het huis en worden niet verdacht van betrokkenheid. De politie heeft vastgesteld wie er in het verleden huisden, maar heeft nog geen verdachte op het oog.