UTRECHT - De 18-jarige Charrity D. uit Amersfoort wordt door het Openbaar Ministerie in Utrecht beschuldigd van moord op een 16-jarige jongen in Amersfoort eind maart. Dat bleek dinsdag tijdens de eerste pro-formazitting in de zaak tegen het meisje.

De vriend van D., een 19-jarige Amersfoorter, heeft bekend dat hij de dodelijke schoten heeft gelost in een drukke winkelstraat.

De politie werd echter getipt dat zijn vriendin het wapen voor hem zou hebben gekocht. Ook legden een leraar en klasgenoten van het meisje zeer belastende verklaringen af. Het beoogde slachtoffer zou de ex-vriend van het meisje zijn. Een andere jongen werd echter neergeschoten.

Advocaat J. van Dijk wees erop dat de schutter heeft bekend dat hij het wapen zelf heeft gekocht. Ook hebben familieleden verklaard dat het meisje tijdens de schietpartij in Duitsland was. De advocaat vroeg de rechtbank haar daarom vrij te laten uit voorarrest. De officier van justitie verzette zich daar echter tegen en de rechtbank wees het verzoek van de advocaat af.

De zaak tegen D. en haar vriend wordt op 2 en 3 november inhoudelijk behandeld door de rechtbank.