SCHIPHOL - Het treinverkeer bij Schiphol heeft in de nacht van maandag op dinsdag een uur lang stil gelegen. Dat meldde de Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) dinsdagochtend. Rond half twaalf werd op station Schiphol een man betrapt op zwartrijden. Hij vluchtte de Schipholtunnel in. Hierop werd al het verkeer stilgelegd. De Koninklijke Marechaussee gaf de tunnel om 0.15 uur weer vrij nadat er niemand was aangetroffen. De verdachte is nog steeds voortvluchtig.

Zo'n twintig treinen strandden voor de Schipholtunnel. In een stoptrein van Hilversum naar Leiden raakte bij station Amsterdam-Zuid een reiziger onwel. Tevens stapten mensen uit de trein het spoor op. Vervelende bijkomstigheid was dat dit allemaal gebeurde op het moment dat het concert van de Rolling Stones in de Amsterdam ArenA was afgelopen. De treinen zaten hierdoor extra vol.

Reizigers ondervonden nog tot ongeveer 1.30 uur hinder van deze vertraging. Voor mensen die door deze vertraging hun laatste aansluiting misten, is alternatief vervoer gezocht.