HINDELOOPEN - De diefstal en vernieling van een wuppie heeft onlangs geleid tot de escalatie van een burenruzie in Hindeloopen.

De buren lagen al langere tijd met elkaar in de clinch, maar toen een vriend van een van de rivaliserende partijen het WK-speeltje van het dak van de buurman ontvreemdde, barstte de bom. De gedupeerde eigenaar stapte naar de politie.

Supportershart

Dat bevestigde een woordvoerster van de politie Friesland zondag, naar aanleiding van een bericht in de Telegraaf. De buurman was volgens de zegsvrouw zodanig aangeslagen dat hij aangifte deed van de diefstal. "Hij had vanuit zijn supportershart toch een band met de wuppie."

De politie heeft proces-verbaal opgemaakt en de zaak ligt nu bij het Openbaar Ministerie (OM), dat moet kijken of verdere juridische stappen nodig zijn. Volgens de politiewoordvoerster is de ruzie nog niet gesust.

Water bij de wijn

"Geen van de partijen wil water bij de wijn doen." De buren hebben het over meerdere zaken met elkaar aan de stok, onder meer over een huurverhoging die de ene buurman, die het pand bezit, wil doorvoeren voor de ander.