Homojongerenmagazine Expreszo vindt dat alle homojongeren in Nederland zich ziek moeten melden. De jongeren zouden die moeten doen omdat homoseksualiteit beschouwd wordt als een een ziekte, zo meldt het blad maandagavond. De oproep is een reactie op de vrijspraak van de imam El-Moumni, die dergelijk uitingen eerder deed.

"Gevaarlijke ontwikkeling"

De blad meldt: "Wij roepen homojongeren op zich ziek te melden. Niet naar school, niet werken en lekker onder de wol, want je geaardheid is besmettelijk", zegt Merijn Henfling, hoofdredacteur vanExpreszo. Hij is teleurgesteld in de uitspraak van het gerechtshof in Den Haag. "Onder hetmom van 'godsdienstvrijheid' mag je in Nederland zeggen dat homoseksualiteit eenbesmettelijke ziekte is. Ik vind dit een gevaarlijke ontwikkeling, omdat het een vrijbrief is omte kunnen roepen en te discrimineren wat je wilt."

Debat over grondwet

Henfling roept op tot een politiek debat over de Grondwet. "De vrijheid van meningsuiting ende vrijheid van godsdienst wegen zwaarder dan het recht om niet gediscrimineerd te worden.Mensen die zich beroepen op hun geloof kunnen straffeloos homofobe uitlatingen doen. Datvind ik pas ziek."