BARCELONA - Een met een mes gewapende jongeman van zestien jaar heeft maandagmiddag urenlang kinderen gegijzeld in een school nabij de Spaanse stad Barcelona. Een politieman verkleed als pizzakoerier wist de gijzelnemer uiteindelijk te overmeesteren, aldus de Spaanse radio. De jongen eiste 1,5 miljoen euro. De kinderen, onder wie de zus van de gijzelnemer, bleven ongedeerd.

De dader, een ex-leerling die vaak was blijven zitten, ging aan het einde van de middag de school binnen. Hij nam uiteindelijk meer dan twintig kinderen, tussen de tien en twaalf jaar oud, en een docent in gijzeling. Hij liet na bemiddeling door de politie aanvankelijk circa twintig kinderen vrij. Korte tijd later wist de verklede agent de jongen te arresteren.

Op de school Casal de Los Angeles in L'Hospitalet de Llobregat zitten ongeveer duizend kinderen. Het gijzeldrama leidde tot emotionele scènes buiten het schoolgebouw. Veel ouders van gegijzelde kinderen waren totaal overstuur. Ze kregen hulp van ingeschakelde psychologen.