HENGELO - In Twente hebben inwoners van met name Hengelo last gehad van een grote stroomstoring. Ook de Hengelose vestiging van Akzo Nobel, waar zout wordt gemaakt, lag door de storing plat. Dat heeft een woordvoerster van het bedrijf woensdagavond gemeld.

Bij Akzo Nobel was door de stroomstoring even sprake van een alarmfase mede omdat chloordamp ontsnapte. Inmiddels is volgens de zegsvrouwe alles weer onder controle.

Chloordamp

Locatiedirecteur Job Stuip van de zoutfabriek meldde van het vrijkomen van de chloordamp doordat op de noodvoorziening moest worden overgeschakeld. De omgeving heeft daar volgens hem echter geen last van gehad. Wel was de brandweer in opperste paraatheid.

Volgens een woordvoerder van Essent is de oorzaak van de storing brand in een transformator in een hoogspanningstation. Daar hadden huishoudens in een deel van Hengelo, van de omliggende dorpen Deurningen, Delden en Ambt-Delden en het treinverkeer hinder van.

Treinreizigers rond Hengelo kregen te kampen met vertragingen tot een uur. Er reden geen treinen tussen Deventer en Hengelo en tussen Enschede en Hengelo.