ROTTERDAM - Twee mannen hebben woensdagmiddag in de Rotterdamse Karel Doormanstraat op grote hoogte enkele benauwde uurtjes beleefd. Het duo was in een glazenwassersbak op 60 meter hoogte vast komen te zitten. Het duurde bijna twee uur voordat de brandweer de twee mannen, onder wie een technisch rechercheur van de politie, in veiligheid kon brengen.


Foto: P. Wenting l Brandweer daalt van bovenaf in de bak

De penibele situatie ontstond doordat rond 14.30 uur de stroomkabel voor de bediening van de bak afbrak. De twee konden geen kant meer op, aldus de politie.

Ladder

De brandweer rukte na de melding onmiddellijk uit. Eenmaal aangekomen bleek de ladderwagen te kort. Een langere ladder die wat hoger kan reiken, was er niet. Een brandweerman zag rond 15.45 uur kans toch een van de twee mannen uit het bakje te bevrijden. Hij daalde van bovenaf in de bak. Vervolgens bond hij met een tuigje een van de twee inzittenden aan zich vast. Daarna liet hij zich verder naar benenden zakken. Een half uur later volgde de redding van de andere ongelukkige.


Foto: Cord Beckmann | Brandweer brengt glazenwasser in veiligheid

De rechercheur voerde onderzoek uit aan de gevel, aangezien vrijdag in discotheek Baja aan de overkant een schietpartij had plaatsgevonden. Glazenwassers ontdekten deze week beschadigingen aan de gevel van de flat. Daarop besloot de technisch recherche met een medewerker van een glazenwassersbedrijf de gevel te inspecteren.