NIJMEGEN - De Nijmeegse politie raadt mensen af naar Nijmegen te komen voor de Vierdaagsefeesten. De kans is groot dat feestgangers vast komen te zitten in het verkeer rond de stad, wat bij de extreem hoge temperaturen voor gezondheidsrisico's zorgt.

Een woordvoerder van de politie denkt dat het door het afgelasten van de Vierdaagse wandelmarsen nog drukker dan normaal kan worden in de stad. "Wandelaars uit binnen- en buitenland zijn hier nu toch en blijven misschien hangen voor het feest. Dat geeft een extra grote drukte in het centrum.”

“Wij prepareren ons woensdag op de begeleiding van die mogelijk grotere aantallen mensen. We raden bezoekers die nog niet in Nijmegen zijn stellig af alsnog te komen", stelt hij.

Maandag moest de brandweer al urenlang water uitdelen aan automobilisten in de file voor de Nijmeegse Waalbrug. Ook werd de file gekoeld met de sproeiwagen. Het verkeer rond Nijmegen loopt tijdens de Vierdaagseweek zeer snel vast, omdat er overal tijdelijke afzettingen en omleidingen zijn. Door de afgelasting van het wandelevenement zijn nu ook overal bouwvakkers bezig tijdelijke voorzieningen als tribunes af te breken.