LONDEN - De Verenigde Staten geven Israël nog ongeveer een week de tijd om een grote slag toe te brengen aan de Hezbollah-beweging in Libanon. Dat meldde woensdag de Britse krant The Guardian die zich beroept op Europese en Israëlische diplomatieke bronnen.

Hoewel Washington in het openbaar juist tegenspreekt dat er sprake is van een tijdschema voor de militaire operatie van Israël in Libanon, hebben de VS wel degelijk een tijdslimiet aan de aanvallen verbonden, aldus diplomaten en deskundigen.

Israël zou de militaire actie moeten gaan inbinden tijdens, of vlak na, het bezoek van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Condoleezza Rice aan de regio. Rice wordt op zijn vroegst vrijdag in het gebied verwacht, maar het kan ook zijn dat zij pas volgende week naar het Midden-Oosten afreist.

In de nacht van dinsdag op woensdag vielen in Libanon overigens opnieuw doden bij Israëlische beschietingen. Ook vuurde de Hezbollah-beweging raketten af op het noorden van Israël. Daarbij vielen volgens de eerste berichten geen slachtoffers.