ERMELO - In een woning in Ermelo heeft de politie dinsdagmiddag twee stoffelijke overschotten aangetroffen. Het gaat om de lichamen van een vrouw en van een politieman. Zij zijn door geweld om het leven zijn gekomen. Dat heeft een woordvoerder van de politie Noord- en Oost-Gelderland gezegd.

Een familielid van de agent vond een van de lichamen begin van de middag bij het betreden van de woning, aldus de woordvoerder. Agenten die ter plaatse gingen, troffen elders in de woning het tweede stoffelijk overschot aan. "Snel was duidelijk dat een van de lichamen een collega betrof. In overleg met de officier van justitie is besloten de politie IJsselland op de zaak te zetten."

Gewelddadige dood

De man woonde aan de Harderwijkerweg met zijn vrouw. Of het tweede slachtoffer deze vrouw is, wilde de politie dinsdagavond nog niet kwijt. Beide personen zijn in ieder geval een gewelddadige dood gestorven. "We houden met alles rekening", aldus de woordvoerder.

De vrijstaande woning staat buiten het dorp, aan de doorgaande weg richting A28, en is afgeschermd met een rij hoge bomen. De toegang tot de grote boerderij met rieten kap is afgeschermd door een wit scherm en diverse politiewagens.

Buurtgenoten begrijpen niets van wat er zich in de woning heeft afgespeeld. "Het was een rustig stel. Ze woonden hier al jaren. Hij was achterin de veertig, ze hadden kinderen. Doodnormale mensen", zegt een buurtbewoner die anoniem wenst te blijven.

Omwonenden vermoeden dat de vader de dode agent heeft gevonden. "Hij kwam elke dag langs."